Get in touch with Artisan Grains

Please fill in the following form



* Are you human?



Wat is het?

Een tarwegraan dat wordt geoogst op het moment dat deze nog jong en groen is. Daarom heeft Freekeh een hoge voedingswaarde vergeleken met reguliere tarwegranen. Na de oogst worden de granen licht geroosterd, wat een nootachtige en unieke iets rokerige smaak geeft.

Waarom willen we het?

Greenwheat Freekeh is dé nieuwe supergraan die al langer populair is in Amerika, Australië en Engeland. Het heeft een hoge voedingswaarde en een geweldige textuur en smaak.


Greenwheat Freekeh bevat vier keer meer vezels dan zilvervliesrijst en bijna twee keer zoveel eiwit als witte rijst. Het heeft een lage glycemische index, wat betekent dat het langer een verzadigd gevoel geeft. Daarnaast bevat Freekeh relatief veel magnesium, kalium, calcium en ijzer.


Freekeh geeft een lekkere en gezonde twist aan eenpans rijstgerechten (zoals risotto, paella, pilav) en is lekker als vulling voor gegrilde kip of in een salade. De granen hebben een kooktijd van 15 minuten.



Contact Us

 

 

Wat zeggen anderen

Ik gebruik quinoa in heel veel recepten, maar favoriet is om mijn soep er meer vulling mee te geven.
Lucy Cribb - London UK

Ik vind het geweldig hoe quinoa hetzelfde gebruikt kan worden als pasta, maar door de eiwitten veel voedzamer is.
Joseph Phillips - Hereford



Probeer deze recepten

brocolli salad

brocolli salad